Mask Haul #1 { guardian & my scheming }

by - Monday, April 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,


Oh yeah as you can see right now , Anis nak berjinak-jinak dengan produk-produk penjagaan muka sekarang ni , biasalah dulu masa masih bersekolah , tak ada langsung nak jaga muka ni , tambah-tambah waktu di tingkatan 5 , fuhhh letih sampai malas nak jaga muka . Kadang-kadang sebelum tidur rasa berat tulang sangat nak cuci muka , at last tidur macam tu ja . Jadi, inilah masanya untuk memanjakan muka semula . 

Aha , memadangkan lepas cuti sekolah haritu , ada kakak kat rumah and both of us free , so kitorang ada lah keluar jalan-jalan window shopping bagai , dan bila dah masuk Guardian , Watsons ada saja barang yang nak beli , tambah-tambah mask memang pantang dilihat !

This is what I got from Watsons . 
  • MY SCHEMING Herbal Anti-Acne Mask (RM 6.90/pc)


Product features :
Composing mostly by natural green tea extract and natural plants extract liquid , the mask contains high concentrations of green tea polyphenols , which can provide the skin with more luster from problems with speckles , fine lines and dry phenomenon . Helps in maintaining youth and vitality of the skin and balancing oil secretion to improve adolescent skin problems due to grease derivative . The addition of allantoin , witch hazel and chamomile extract in the mask provides extra purifying .
  • MY SCHEMING Bamboo Charcoal + Volcano Mud Extract Pore Minimizing Mask (RM 6.90/pc) *panjang bebenor namanya*


This one I bought because I don't like my large pore on my above cheeks , hate it ! Bukannya besar mana pun tapi bila dah tengok depan cermin sambil membelek-belek muka , mulalah rasa meluat =='

  • MY SCHEMING Milk Extract Brightening Mask (RM 6.90/pc)


Product features : 
Cow milk contains rich milk fat, vitamins and minerals . Milk not only can provide skin nutrition in needs with easy absorption , but it can also provide moisture , prevent dryness and repair fine lines for skin . With mild milky scent , whey protein in milk can instantly improve problem on rough , dull skin and also promote moisturizing , soothing , brightening effect on skin . Besides containing rich protein , vitamin A , B and E , natural lactose from milk in combination with humectant can provide excellent moisturizing effect .

Wanna more a lot of information about these MY SCHEMING's mask ? Go here !

And this I got from Guardian :)

  • GUARDIAN Jeju Lily Face Mask (RM 6.20/pc) Promotion price till 27 April RM4.15/pc
Lily flower extract is used for its natural skin brightening effect as it evens out skin tone and increases skin flexibility. Reach for Jeju Lily Face Mask to brighten tired and dull-looking skin, leaving it radiant with a natural glow.


Jeju Lily Face Mask ni for someone yang nak ada radiant skin , sebab dia bagi brightening effect , pastu boleh selesaikan masalah tona kulit tak sekata .

  • GUARDIAN Jeju Tangerine Face Mask (RM 6.20/pc) Promotion price till 27 April RM4.15/pc
Tangerines or commonly known as Hallabong by the Korean, are rich in the skin vitamin, Vitamin C. For healthy and vibrant looking skin, try Guardian’s Jeju Tangerine Face Mask, which nourishes skin with antioxidants, essential vitamins and minerals, for skin that is healthy from the inside out.



Actually I bought 3 pieces of these Guardian Face Mask , I chose 2 Tangerine and 1 Lily because the day I went to Guardian , they held some promotion at that time , you only have to pay RM 10.88 only for 3 pieces of these mask . Jom moh kita semua ke Guardian sementara promosi masih ada sampai 27 April ni , dapatkan 3 mask dengan harga 2 keping !

Nanti lepas Anis pakai dan kalau rajin sikit , nanti adalah entry review mask pulak ! Annyeong ~

You May Also Like

10 PEOPLE WITH HIGH ORDER THINKING SKILL

  1. Packaging mask my scheming tuuu comeeeeiii . Yg guardian jeju mask tuu dh pnah pakai, tp jenis lain. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan smua packaging dia comel sgt !

      Delete
  2. My scheming tu dah lama Adlin berkenan, tapi bila masuk Watsons mesti terbeli mask lain.. geram betul.. anyway buat lah review pasal mask pleaseee!! hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah nnti anis buatkan tau :)

      Delete
  3. berkesan x yang minimize pore tuuuu >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu anis tak try lagi hehe sorry

      Delete
  4. kalau sy terpikat sbb tgk packaging face mask tu je. hahaha beli byk2 tapi last2 tak ada pakai pun. jadikan koleksi jelah haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang anis pun mcm tu , lma dah jadi koleksi bru nak guna takut expired hhuehueheuehue

      Delete
  5. I super love love loveeee mask! Tapi tak suka sangat yang sheet macamni sebba agak mahal. Biasanya lebih suka yang dalam tube tu or homemade hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha mmg yg sheet ni mahal then boleh pakai sekali ja ==' wahh homemade ! anis ni malas nk buat sendiri ~~

      Delete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .