How My September Going To Be

Sunday, September 03, 2017
 
The semester break going to end so soon ! Feel like I don't want to go back , tapi bila dah mula masuk kuliah nanti semestinya rasa tak sabar nak menanti hari-hari yang seterusnya kat sana. Nak sangat semuanya habis dengan cepat supaya dapat grad cepat. Disebabkan UiTM baru nak reconstruct balik semuanya , jadi para penuntut diploma yang intake first 2016 , you will be graduating late ! <- betul ke apa aku taip ni 😡

What will happen to me in this September ?

1. Pack my stuff

Ah ini yang paling malas bila bab berkemas , rasa nak bawa ja semua benda dalam almari kat rumah ni 😏 barang-barang yang dibawa balik waktu sem lepas dah berjalan merata tempat disebabkan cuti yang lama ni.

2. Guessing which college that I will stay

Why why why why they don't want to announce which college we're going to stay for the whole semester ?! Semuanya on that registration day (10-11 Sept) .πŸ’£

3. Mula kuliah & assignment

Bab buat assignment , I'm okay. Tapi bila masuk kelas Allahu mata ni sentiasa rasa nak pejam even kelas tu kelas my fav subject, account. Walaupun tidur awal pukul 10 malam tapi esoknya duk berzikir dalam kelas πŸ˜“

4. Meet my classmate soon !

One of reasons why I miss my campus . Alhamdulillah dipertemukan dengan orang-orang yang rajin, yang nak belajar , dan otak nya geliga belaka sampaikan aku selalu rasa nak berlumba-lumba study *acewahh padahal selalu buku yang baca aku 😁 thanks for being there bila aku tengah rasa rindu sangat nak balik rumah. Ye lah yang lain semuanya tinggal berdekatan , kalau jauh pun setakat 1-2 jam nak balik rumah , while me ? one week cuti baru berkesempatan nak balik πŸ™Ž

5. Will miss good food at home

No more maktok nak masakkan something bila aku teringin nak makan 😦 lepas ni asyik hadap masakan pakcik Apainagos / makcik berasap (because of kedai dia selalu berasap teruk bila dia tumis cabai) πŸ˜ͺ letih makan kat sana , bila tak ada selera nak makan, aku akan makan waffle je , sampai makcik tu pun kenal muka ni ha 😚

6. ? can't think of

How about your September ? πŸ™†


24 comments:

  1. Good luck on your studies!

    ReplyDelete
  2. goodluck new semester anis 😊

    ReplyDelete
  3. Rindu pulak masa belajar... Biasanya bulan 9 ni la detik2 nak naik sem. Dulu masa awal2 belajar, memang ngantuk ya amat kalau kelas. Tak sure if effective untuk awak tak, tapi boleh try these few things:
    - sentiasa usaha salin nota, walaupun sekadar rough mind map
    - baca sikit sebelum kelas.. kadang2 kita ngantuk sebab kita tak faham apa yg kita belajar
    - minum air
    - kemam gula-gula
    - masa break, boleh tidur kejap tak pun tengok apa2 video lawak - biasanya akan segar hehe. :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks so much akak for the tips :D

      Delete
  4. All the best for your studies! 'v'

    ReplyDelete
  5. thanks a lot all of you :D may this september will be bringing you a lot of nice things

    ReplyDelete
  6. My September is going to be like this past few months. Ulang benda sama, gi kelas, study, test. Nak balik malaysia kene tunggu next year hewhewhew. Anyway, gl in ur studies. Strive your very best for the success, you go girl.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good luck in your studies too ! jadi diri baik-baik kat sna tau :D

      Delete
  7. Goodluck girl :)
    I pun baru nak masuk first sem ni haha. Rasa tak sabar nak study balik.

    ReplyDelete
  8. All the best with your studies.. My September is going to be dull, since my Diploma is over.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. you must be missing your diploma life right

      Delete
  9. good luck for the new semester anis! The berzikir-in-the-class part are true hahahah always prepare some sweets in the bag, makan senyap-senyap dalam kelas so that I will stay awake hhehehehe

    ReplyDelete
  10. Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema.Kalau boleh share kepada mereka yang ada masalah Ekzema. TQ.

    https://tipsrawateczema.blogspot.my/

    ReplyDelete
  11. haha samalah kita.. aktiviti blogging pun kena kurangkan nak tumpu pada study

    NEEZA | Malaysia Lifestyle Blogger

    ReplyDelete

What's your idea ? Share with me ;) But no harsh words please .

Powered by Blogger.